تهران، میدان منیریه، خیابان ولیعصر، نرسیده به سه راه جمهوری، کوچه حسین سخنور، پلاک ۴، طبقه ۵ ، واحد۱۸
ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک
از آنجا که امکان تهیه همه کالاها در یک کشور چه از لحاظ سطح توسعه کشورها و یا حتی صرفه اقتصادی مقدور نیست، برخی کالاهای مورد نیاز از طریق واردات تامین میشود. این امر میتواند یکی از محل های سرمایه گذاری و کسب درآمد مناسب برای افراد متخصصص در این حوزه باشد. البته لازم به ذکر است که اگرچه واردات کالا دارای سود خوبی است، اما دارای فرایندها و نکات زیادی است که نیاز به آموزش دارد تا فردی که میخواهد در این مسیر قدم بگذارد دچار زیان نشود. به ورود کالا از یک کشور خارجی به ناحیه گمرکی یک کشور دیگر، “واردات” یا در اصطلاح انگلیسی به آن Import می گویند. برای مطالعه قوانین واردات کلیک کنید.
شرکت هایی که وارد کننده کالا هستند، معمولا از تمام قوانین واردات کشور مبدا آگاهی کامل دارند. کسی که وارد کننده کالا است، یک شخص حقیقی یا حقوقی بوده و باید کلیه مجوزات لازم را دریافت کند. این شخص باید اطلاعات کاملی از واردات کالا و قوانین آن بداند و کارت بازرگانی را اخذ کند. در صورتی که این شخص وارد کننده دارای یک کارگاه تولیدی یا کارخانه تولیدی است، باید پروانه تولیدی یا بهره برداری خود را نیز ارائه دهد. در ادامه این مطلب شما را با واردات تجهیزات پزشکی و مسائل مرتبط با آن آشنا می کنیم.
ترخیص تجهیزات پزشکی
شرایط اقتصادی و سیاسی حال حاضر در کشور ما باعث ایجاد مشکلات فراوانی در زمینه تولید لوازم و تجهیزات پزشکی شده است از این جهت برای حل این مشکل، دولت با فراهم آوردن تمهیدات لازم سعی دارد با واردات کالاهای پزشکی نیاز کشور را رفع کند.به گونه ای که در کشور ما واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک بسیار حائز اهمیت می باشد و امتیازات مختلفی برای تجار و بازرگانان داخلی کشور که در این زمینه فعالیت می کنند، در نظر می داند.
به طور کلی تحریم های اقتصادی و کمبود امکانات در بخش های تولیدی، بخش پزشکی در قسمت صنایع و تولید ، تولیدکنندگان توانایی لازم را برای تولید لوازم و تجهیزات پزشکی ندارند لذا نمی توانند نیازهای جامعه را رفع کنند، بنابراین با توجه به اینکه نیاز حیاتی کشور به این لوازم در بخش سلامت روشن می باشد ،بنابراین تامین لوازم و تجهیزات پزشکی تنها به وسیله واردات صورت می گیرد و به این شکل نیازهای جامعه تامین می شود.ترخیص تجهیزات پزشکی به عنوان یکی از مهم ترین اولویت های وزرات بهداشت می باشد که می بایست همواره به آن توجه کند و در رفع نیاز های کشور عمل نماید.
ترخیص کالای پزشکی
ترخیص کالای پزشکی یکی از موارد مهم و مورد بحث در بخش کالاهای وارداتی در بخش وزارت بهداشت می باشد که واردات کشور به آن توجه ویژه ای می کند.شایان ذکر است که تجهیزات پزشکی معمولا از کشورهای ایتالیا، فرانسه، کره جنوبی و ترکیه صورت می گیرد و شرکت های ترخیص کالا به عنوان مراکز معتبر اقدام به ترخیص این کالاها از گمرک می کنند.
شرکت های وارد کننده تجهیزات کالای پزشکی می بایست قبل از خرید و واردات لوازم پزشکی مورد نیاز کشور حتماً از اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی مجوز واردات کالای پزشکی مورد نظر را دریافت نمایند که در این خصوص لازم است تا اطلاعات مورد نیاز و مدارک و مربوطه را در سامانه ورود کالا و ترخیص اداره کل تجهیزات پزشکی ثبت کنند،چنانچه این موضوع انجام نشود اجازه وارد کردن وسیله مذکور را نخواهند داشت چرا که واردات تجهیزات پزشکی و ترخیص تجهیزات پزشکی مشمول قانون اجباری اخذ مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی می باشد.
چنانچه که اداره کل تجهیزات پزشکی رخصت لازم را به وارد کننده بدهد ، وارد کننده می تواند حتی بدون برخورداری از نمایندگی، تجهیزات پزشکی را وارد و در نهایت اقدام به ترخیص کالای پزشکی کند.شایان ذکر می باشد که شرکت های ثبت شده در اداره کل تجهیزات پزشکی فقط متقاضی واردات تجهیزات پزشکی هستند.
واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی مصرفی
واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک مانند دیگر تجارت های بین المللی نیازمند گذراندن شرایط و قوانین خاص خود می باشد بنابراین بهتر است قبل از اجرای اقدامات لازم در این زمینه با مشاورین متخصص بازرگانی مشورت های لازم را انجام دهد .به طور کلی می توانید برای ترخیص تجهیزات پزشکی از ترخیص کار حرفه ای کمک گرفته و مراحل واردات و ترخیص کالا از گمرک را به کمک آن به اتمام رسانید.
امروزه مراکز و شرکت های بازرگانی معتبر زیادی در زمینه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک اقدام به ارائه خدمات ویژه به سایر تجار و بازرگانان عزیز کشور می نماید که از جمله این خدمات می توان به ارائه مشاوره تخصصی در زمینه واردات انواع کالاهای خارجی به کشور و ترخیص کالاها از گمرکات مختلف کشور اشاره نمود.
به طور کلی واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک مانند سایر تجارت های بین المللی قوانین خاص خود به همراه دارد که علاوه بر قوانین و مقرراتی که از سوی وزارت صمت تعیین می شوند، قوانینی نیز از سوی سازمان بهداشت کشور تعیین گردیده تا تجهیزات وارد شده را از نظر سلامت بررسی و کنترل شوند.
تعرفه گمرکی تجهیزات پزشکی
تعرفه گمرکی تجهیزات پزشکی مربوط به واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک با توجه به قوانین کشور که در برگیرنده موارد مختلفی همچون هزینه های واردات کالا به کشور، هزینه های حمل و نقل کالاها، هزینه های انبارداری، هزینه های بارگیری و تخلیه، هزینه های ترخیص کالا از گمرک، حقوق و عوارض ورودی، مالیات های گمرکی و هزینه های خرید کالا می باشد صورت می گیرد که در این خصوص نیز با توجه به شرایط مختلف واردات، حمل و نقل و حجم کالاها این هزینه های می تواند به شکل های مختلف محاسبه گردد.
به دلیل نیازهای کشور به تجهیزات پزشکی و عدم تولید این لوازم در کشور، دولت بر آن است تا با کاهش هزینه های واردات تجهیزات پزشکی بستر مناسبی جهت فعالیت بهتر تجار و بازرگانان داخلی فراهم سازد. خرید ارز دولتی و امتیازات و وجود تخفیفات مختلفی که دولت در ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک در نظر می گیرد می توان هزینه های اولیه تجارت را تا حدودی کمتر کرد و حتی با سرمایه های کمتری تجارت خود را در این زمینه شروع کرد.
لذا در این زمینه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک ضمن اینکه به آگاهی لازم به کتاب قوانین و مقررات صادرات و واردات کشور دارد می بایست از قوانین و آیین نامه های جدید اطلاعات جدید را کسب نمایید. ضمنا می بایست به قوانین و مقررات سازمان بهداشت کشور آشنا لازم را داشته و تاییدیه های لازم را از این سازمان در خصوص واردات تجهیزات پزشکی به کشور دریافت نمود.
ترخیص تجهیزات پزشکی با هزینه مناسب
تجهیزات پزشکی یکی دیگر از واردات مهم در بحث واردات کالا به یک کشور است. نکته جالب اینکه تجهیزات پزشکی عمدتاً از کشورهای ایتالیا، فرانسه، کره جنوبی و ترکیه وارد کشورمان می شود و شرکت های ترخیص کالا این ترخیص تجهیزات پزشکی را انجام میدهند. برای اطلاع از اخبار گمرکی و تعرفه های گمرکی کلیک کنید.
یکی از مهمترین اولویت های وزارت بهداشت در صدور مجوز واردات تجهیزات پزشکی این است که کالای در نظر گرفته شده برای واردات در کشور مبدا به فروش رسیده و مورد استفاده قرار گیرد و گواهی آن مورد تایید اداره کل تجهیزات پزشکی باشد. یا محصول پزشکی دارای سابقه فروش در اروپای غربی یا آمریکا می باشد که با ارائه گواهینامه EG برای بازار اروپا و گواهی FDA برای بازار آمریکا می توان این موضوع را شرکت واردکننده تایید کرد. اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی موظف است قبل از صدور مجوز واردات تجهیزات پزشکی، مشخصات فنی تجهیزات را بررسی و صلاحیت شرکت واردات تجهیزات پزشکی را تایید کند.
در صورتی که شرکت وارد کننده موفق به اخذ مجوز واردات تجهیزات پزشکی شود، می تواند تجهیزات پزشکی را در کشور مبدا خریداری و به نزدیکترین گمرک کشور انتقال دهد.
تجارت و بازرگانی تجهیزات پزشکی
شرکت های واردکننده تجهیزات پزشکی، قبل از تجارت و بازرگانی تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود، باید مجوز واردات تجهیزات پزشکی مورد نظر خود را از اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی دریافت کرده و اطلاعات لازم و مدارک مربوطه را در سامانه ورود کالا وارد کنند و مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی را ثبت کنند در غیر این صورت از آنجایی که واردات تجهیزات پزشکی مشمول قانون اجباری اخذ مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی می باشد، مجاز به واردات دستگاه مذکور نیستند. در صورت تایید اداره کل تجهیزات پزشکی، وارد کننده می تواند تجهیزات پزشکی را حتی بدون نماینده وارد کند. لازم به ذکر است تنها شرکت های ثبت شده در اداره کل تجهیزات پزشکی می توانند برای واردات تجهیزات پزشکی اقدام کنند.واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک به عنوان یک نیاز اساسی در کشور نیز می تواند به تجارتی سودآور برای تجار داخلی کشور تبدیل شود.
بیمارستان ها، کلینیک های پزشکی و سایر سازمان های بهداشتی و درمانی کشور از تجهیزات پزشکی استفاده می کنند و با توجه به اینکه تامین سلامت افراد جامعه به عنوان یک نیاز حیاتی شناخته می شود، تامین تجهیزات مورد نیاز این سازمان ها یکی از اولویت های تامین نیازها می باشد. بنابراین، اگر شما به عنوان یک تاجر یا بازرگان از تجهیزات پزشکی به عنوان واردات استفاده کنید، قطعا تجارت سودآوری خواهید داشت.
علاوه بر این، دولت برای تامین نیازهای اولیه جامعه اقدامات و امتیازات مختلفی از جمله خرید ارز دولتی برای خرید تجهیزات پزشکی در کشورهای خارجی را انجام داده است. شما می توانید از این امتیازات استفاده کنید و در مدت زمان کوتاهی کسب و کار خود را گسترش دهید.
باید توجه داشته باشید که قبل از انجام تجارت و واردات تجهیزات پزشکی باید اطلاعات لازم و کافی را در مورد قوانین و مقررات و چگونگی ترخیص کالای پزشکی به دست آورید. و بر اساس همین قوانین و مقررات مجوزهای لازم را اخذ نمایند. به دلیل تغییرات سیاسی و اقتصادی، قوانین و مقررات هر دوره تغییر می کند. و بخشنامه های صادره در این زمینه را قبل از انجام کار مطالعه کنید و یا از کارشناسان، مجوز کار تجهیزات پزشکی و یا کارگران ماهر و نخبه برای دریافت کالای خود در اسرع وقت و با نازلترین قیمت کمک بگیرید.
شرایط واردات تجهیزات پزشکی به ایران
یکی دیگر از شرایط واردات تجهیزات پزشکی به ایران و قوانین سختگیرانه ای که در خصوص واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی می توان به آن اشاره کرد این است که دولت تضمین سلامت کالا و تجهیزات پزشکی را برای بیماران ضروری می داند تا کالاهای وارداتی از قبل در کشور مبدا استفاده شود. و یا مدارک استفاده از این دستگاه در کشورهای اروپایی و آمریکایی باید توسط تجار ارائه شود. این مشکل با ارائه گواهی FDA برای کشورهای آمریکایی و گواهی EG برای کشورهای اروپایی قابل تایید است. اداره کل نظارت بر واردات تجهیزات پزشکی قبل از صدور مجوز کلیه مشخصات را بررسی و سپس صلاحیت شرکت واردکننده را تایید می کند.
واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک مانند سایر معاملات بین المللی شرایط و ضوابط خاص خود را دارد و بهتر است قبل از هر اقدامی در این زمینه با مشاوران بازرگانی مجرب و یا با کمک ترخیص، واردات و ترخیص کالا از گمرک حرفه ای مشورت کنید. از جمله موارد مهم دیگری که در زمینه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی باید بررسی کنید، کالاهای مورد نیاز کشور است، برای این کار ابتدا باید با قوانین سازمان بهداشت در خصوص تجهیزات پزشکی ورودی به کشور آشنا شوید. و همیشه از واردات کالاهای ممنوعه سازمان بهداشت و وزارت بهداشت خودداری کنید.
تجهیزات پزشکی ممنوع الورود
تعریف تجهیزات پزشکی از دیدگاه سازمان گمرک این است که تجهیزات پزشکی وارد شده به کشور قابل سرویس بوده و نمونه آن در کشورهای اروپا و آمریکا و یا همان کشور مبدا استفاده می شود. لازم به ذکر است که با توجه به ضوابط و مقررات بخشنامه های صادره از سوی سازمان ها و مراجع ذیربط، واردات و پاکسازی تجهیزات پزشکی مستعمل به کشورمان ایران امکان پذیر نخواهد بود. یعنی لوازم و تجهیزات پزشکی مستعمل جزو تجهیزات پزشکی ممنوع الورود است.
هزینه ترخیص کالاهای پزشکی
هزینه ترخیص کالاهای پزشکی از گمرک مانند سایر کالاهای ترخیص کالا از گمرک شامل هزینه های حمل، انبارداری، باربری، تخلیه، آزمایشگاه، بازرسی، معاینه و … می باشد که از صاحب کالا یا کار او در ترخیص کالا که نماینده قانونی وی برای ترخیص کالا می باشد گرفته می شود. علاوه بر هزینه های ذکر شده در بالا، حقوق ورودی نیز دریافت می شود که گمرک علاوه بر سود پنج درصدی از واردات تجهیزات پزشکی بازرگانان دریافت می کند. البته قابل ذکر است که این مقام ها در صورت نهایی شدن دریافت می شود. البته قابل ذکر است که این موقعیت ها در صورت ترخیص قطعی و واردات کالا دریافت می شود.
محصولات پزشکی معاف از مالیات بر ارزش افزوده عبارتند از :
مواد مصرفی عمومی و پزشکی
مواد مصرفی دندانپزشکی
مواد مصرفی آزمایشگاهی
مواد مصرفی برای جراحی عمومی
مواد مصرفی برای گوش، گلو، بینی، چشم
لوازم اورولوژی و ارتوپدی
تجهیزات قلب و عروق
کالاهای زنان و زایمان
واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی
قوانین و مقررات خاصی برای واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی وجود دارد که واردکنندگان در هنگام انتخاب نوع دستگاه و واردات باید از آن آگاهی کامل داشته باشند. در غیر این صورت هنگام ترخیص کالا و تجهیزات خود با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. بنابراین واردکنندگان باید طبق دستورالعمل سازمان تجهیزات پزشکی عمل کرده و مجوزهای مناسب را دریافت کنند. قوانین و سلسله مراتب آن باید در نظر گرفته شود. یکی از الزامات این قوانین وجود کد IRC است که قبل از واردات تجهیزات پزشکی به کشور باید توسط واردکننده دریافت شود.علاوه بر این، از آنجایی که تولید داخلی تجهیزات و مواد مصرفی پزشکی محدود و نیاز به آنها بسیار زیاد است، دولت سعی کرده است تا تخفیف ها و مشوق های مختلفی را برای واردات تجهیزات پزشکی با شرایط مطلوب تری برای کارآفرینان در نظر بگیرد. کندی در نتیجه این روش بسیاری از هزینه های اولیه کسب و کار کاهش یافته و واردکننده برای راه اندازی کسب و کار خود به سرمایه کمتری نیاز دارد.
ترخیص انواع تجهیزات پزشکی
تجهیزات پزشکی طیف گسترده ای از ابزارها و دستگاه ها هستند که می توان آنها را به بخش های مختلفی تقسیم کرد تا شناخت کاملی از این تجهیزات داشته باشیم. آشنایی با تجهیزات پزشکی می تواند به ما در انتخاب نوع کسب و کار و آگاهی در زمینه ترخیص انواع تجهیزات پزشکی کمک زیادی کند تا با دید وسیع تری وارد این قسمت از تجارت شویم. حال سعی می کنیم این قسمت ها را به اختصار توضیح دهیم.
البته می توان بخش های دیگری را نیز در نظر گرفت. اما به طور کلی، این تقسیم بندی می تواند تا حد زیادی شما را به این حوزه هدایت کند. ناگفته نماند که این تقسیم بندی بسیار کلی است و تنها هدف آن آشنایی شما با این صنعت است. به همین دلیل برای ورود به این کسب و کار لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود و مشاوره های لازم با افراد مجرب در این زمینه صورت گیرد.
ابزار تحقیق
دسته ای از دستگاه های همه منظوره هستند که اغلب مصرف بالاتری نسبت به سایر وسایل و ابزار پزشکی دارند و در کلیه موسسات پزشکی، اورژانس، بیمارستان ها و … استفاده میشوند مانند: فشارسنج جیوه ای، فشارسنج شماره ای، فشارسنج دیجیتال، چراغ قوه، گوشی پزشکی، ترازو، اتوسکوپ، رینوسکوپ، آبسلانگ، افتالموسکوپ
تجهیزات عمومی
همانطور که از نام این دسته از تجهیزات مشخص است به طور کلی استفاده می شود و علاوه بر بیمارستان ها در آزمایشگاه ها نیز استفاده می شود. این تجهیزات شامل دستگاه های زیر می باشد. برانکارد، اتوکلاو، دستگاه چهارتایی، تخت معاینه، پاراوان، پنبه، الکل و…
زنان و زایمان
این تجهیزات شامل لامپ معاینه نور سرد، سواب پنبه ای، ژل اولتراسونیک و سایر تجهیزات تخصصی در این دسته می باشد.
تجهیزات تشخیصی
تجهیزات تشخیصی یکی از مهم ترین انواع تجهیزات پزشکی است که با توجه به قیمت بالا می تواند گزینه بسیار مناسبی برای واردات باشد. اسپیرومتر، تجهیزات سونوگرافی، تجهیزات رادیولوژی و شنوایی سنجی نمونه هایی از تجهیزات پرکاربرد در این بخش هستند.
تجهیزات پزشکی
این تجهیزات برای درمان سریع استفاده می شود و اغلب در مطب پزشکان و بیمارستان ها استفاده می شود. نمونه هایی از این دستگاه ها عبارتند از : سرنگ، دستگاه مکنده، آنژیوکت و اسپلینت.
تجهیزات آزمایشگاهی
این دستگاه ها عمدتاً در آزمایشگاه ها استفاده می شوند و به ندرت در مطب ها و بیمارستان ها استفاده می شوند. برخی از این دستگاه ها عبارتند از هود میکروبیولوژی، انکوباتور کشت باکتری، حمام آب آزمایشگاهی و آنالایزر.
تجهیزات اتاق عمل
این تجهیزات برای اتاق عمل طراحی شده است و این دستگاه ها را فقط در اتاق عمل می توان یافت. مهمترین این تجهیزات عبارتند از: گازهای بیهوشی، دستگاه ساکشن، الکتروکوتر، تورنیکه، کاپنوگراف، جمع کننده و جداکننده بافت.
تجهیزات دندانپزشکی
تجهیزات دندانپزشکی یکی از مهم ترین دسته تجهیزات پزشکی است که می تواند برای واردکنندگان بسیار مفید باشد. زیرا این دستگاه ها اغلب وارداتی هستند و قیمت بالایی دارند. مهمترین این تجهیزات عبارتند از: دستگاه ساکشن، فرز توربین، فرز زاویه ای، اسیداک، باندینگ، اکریلیک، مواد قالب گیری و سایر محصولات دندانپزشکی از جمله سیمان های پرکننده دندان. با توجه به این توضیحات می توان نتیجه گرفت که کسب و کار در این حوزه می تواند گسترده باشد. این حجم کار باعث می شود این دستگاه ها بر اساس نیاز هر بخش به کشور وارد شوند.
خدمات ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک
خدمات ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک شامل هزینه های خاصی می شود که بسته به نوع و وزن کالا ممکن است متفاوت باشد. بر اساس قوانین و مقررات گمرکی کشور، این خدمات شامل انبار، تخلیه، بارگیری، ترخیص کالا، عوارض گمرکی و مالیات، هزینه های خرید کالا و هزینه های گمرکی می باشد. البته نحوه محاسبه هزینه های گمرکی بسته به شرایط مختلف ممکن است متفاوت باشد و برخی کالاها مشمول معافیت مالیاتی و … می شوند. هزینه حمل کالا در فرآیند واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک بسیار مهم است بسته به نحوه حمل و نقل محموله از طریق زمین، هوا و دریا، تفاوت های زیادی در خدمات وجود دارد.
همانطور که میدانید با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی موجود در کشور ما مشکلات زیادی در زمینه تولید محصولات و تجهیزات پزشکی وجود دارد و از این رو دولت در تلاش است تا با فراهم آوردن شرایط لازم از طریق واردات، نیازهای کشور را تامین کند. از محصولات پزشکی ، به طوری که واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک در کشورمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و امتیازات مختلفی برای تجار داخلی و تجار کشور فعال در این زمینه در نظر گرفته شده است.
در واقع با وجود تحریمهای اقتصادی و کمبود ظرفیت در بخشهای تولیدی، صنایع و تولیدکنندگان بخش پزشکی قادر به تولید کالاها و تجهیزات پزشکی نیستند و نمیتوانند پاسخگوی نیاز جامعه باشند، بنابراین با توجه به اینکه این لوازم در سطح کشور قرار دارند. بخش سلامت جامعه این یکی از نیازهای حیاتی کشور است. بنابراین تامین کالاها و تجهیزات پزشکی تنها از طریق واردات انجام می شود و به این ترتیب نیاز جامعه تامین می شود.
هزینه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی
یکی از پرمصرف ترین کالاهای وارداتی به کشور ایران، تجهیزات پزشکی و چند نوع آن است. این تجهیزات همواره برای جامعه مصرفی مورد نیاز بوده و همواره نیاز به بروز رسانی دارند. امور ترخیص تجهیزات پزشکی بسیار مهم است زیرا باعث بالا رفتن سرعت و کیفیت خدمات پزشکی می شود. فعالیت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی، نیاز به داشتن تخصص و علم بسیار بالا در حوزه تجهیزات پزشکی و واردات این محصولات است.
شما در ابتدا باید خرید های خود را از شرکت و کشور مبدا مورد نظر، را نهایی کنید. در مرحله بعد باید یک گمرک را برای ترخیص کالای خود انتخاب کنید. از جمله گمرک ها برای ترخیص کالا می توان از فرودگاه اما خمینی (ره)، گمرک تهران، آبادان، شهید رجایی بندرعباس و گمرک ارومیه و غیره می توان نام برد.
برای افزایش سطح کیفیت تجهیزات و کالاهای پزشکی، وارد کننده تجهیزات پزشکی لازم است تا با توجه به مقررات ترخیص تجهیزات پزشکی اقدامات لازم را داشته و قوانین و سلسله مراتب آن را در نظر بگیرد.در این صورت لازم است تا طبق آن ضوابط اقدام به وارد کردن تجهیزات پزشکی نمایند. لذا جهت رعایت کردن ضوابط، وارد کننده تجهیزات پزشکی می بایست کد IRC را دریافت نموده باشد. فرد وارد کننده نماینده شرکت و یا شرکت وارد کننده در زمینه تجهیزات پزشکی این کد را پس از تایید کارشناس اداره تجهیزات پزشکی به دست می آورد. وارد کننده تجهیزات پزشکی بدون داشتن این کد، نمی تواند نسبت به وارد کردن تجهیزات پزشکی اقدام نماید.
وارد کننده تجهیزات پزشکی در قالب شرکت، قبل از اقدام در زمینه خرید و واردات لوازم پزشکی به اداره نظارت بر تجهیزات پزشکی مراجعه نموده و مجوزات لازم را دریافت می کند سپس اطلاعات و مدارک مربوطه را در سامانه ورود کالا و ترخیص اداره تجهیزات پزشکی ثبت می نماید. در صورتی که اداره کل تجهیزات با آن موافقت نماید، وارد کننده تجهیزات پزشکی موفق به وارد کردن تجهیزات مورد نظر خود خواهد شد. در این شرایط تنها شرکت واردات تجهیزات پزشکی که ثبت شده باشد می تواند تقاضای واردات در این زمینه را داشته باشد. به طور کلی وزارت بهداشت برای صدور مجوز واردات تجهیزات پزشکی تقاضا دارد تا آن کالای مورد نظر برای واردات، در خود کشور سازنده نیز به فروش رفته و مصرف شود.
مجوز ورود و ترخیص تجهیزات پزشکی
شما باید در مرحله بعدی برای ترخیص تجهیزات پزشکی با انجام چندین کار، مجوز تجهیزات پزشکی و مرجع سلامت را بگیرید. برای گرفتن مجوز باید تمام مدرک هایی که مربوط به تجهیزات پزشکی تان است را در سامانه ای موسوم به “اداره کل تجهیزات پزشکی” ثبت گردد.
برای اخذ مجوز از وزارتخانه داشتن گواهی های مورد نیاز از کشور های مبدا و شرکت های تولید کننده مثل “گواهی EG برای اروپا” لازم است. سپس سند ثبت شده را به کارشناسان تجهیزات پزشکی ارائه کنید. یک ناظر با مدرک مهندسی یا پزشکی را به اداره تجهیزات پزشکی معرفی کنید. این ناظر وظیفه دارد که برکلیه کارهای شرکت مثل وارد کردن تجهیزات پزشکی نظارت کند. این شخص باید مدارک خرید و واردات تجهیزات پزشکی را به اداره ای به اسم “اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی” تحویل دهد. همچنین این فرد باید خبرهای شرکت های خارجی که قرار داد با آن ها بسته شده را به شرکت وارد کننده تجهیزات پزشکی دهد. اگر خدای نکرده این ناظر از انجام وظایف خود کوتاهی کند، باید در اداره تجهیزات پزشکی جواب دهد.
مراحل اداری ترخیص تجهیزات پزشکی
در این مرحله شما باید با در دست داشتن مدارک ضروری، تجهیزات پزشکی مورد نظر را از گمرک انتخابی خود ترخیص کنید. این مرحله که ترخیص آخر است، به دو روش انجام می شود. روش اول ترخیص تجهیزات پزشکی، به وسیله صاحب تجهیزات پزشکی انجام می شود. در این نوع روش، شما به عنوان صاحب تجهیزات پزشکی باید مراحل ترخیص کردن را انجام دهید. در این موقع باید مدارکی از قبیل کارت بازرگانی ، تجربه و علم ترخیص، مدرک های شرکت وارد کننده تجهیزات پزشکی را آماده کنید. همچنین شما باید روال قانونی و دانش ترخیص کالا را بدانید. روش دوم شما باید از شرکت های بازرگانی یا شرکت هایی که در زمینه واردات و صادرات کار می کنند، کمک بگیرید. شما با استفاده از این روش می توانید سرعت ترخیص تجهیزات پزشکی خود را بالا ببرید. شما باید مراحل کارهای خود را به شرکتی معتبر واگذار کنید، زیرا با توجه سرعت زیاد مراحل ترخیص، بای شما بسیار مقرون به صرفه است.
چند نکته در مورد تجهیزات پزشکی
تجهیزات پزشکی به هر نوع وسیله، ماده، وسیله های کاشتنی، ابزار، ماشین آلات که به وسیله تولید کننده آن ها برای انجام “هدف های مشخصی” انجام می شود. این هدف ها برای انجام مواردی مثل کنترل بارداری، درمان کردن، تشخیص دادن، جایگزینی، استریل کردن، تمیز کردن و غیره انجام می شوند. تولید کنندگانی که قصد تولید کردن تجهیزات پزشکی را دارند، باید از اداره کل تجهیزات پزشکی مجوزهای لازم را دریافت کنند. تجهیزات پزشکی که در ایران تولید و به بازارها عرضه می شوند، بر اساس استاندارد ها و قوانین اتحادیه اروپا است. به دلیل قیمت پایین و بالا بودن کیفیت تجهیزات پزشکی ایرانی، این محصولات قابل رقابت با محصولات اروپایی هستند. برخی از تجهیزات پزشکی برای معاینه مواردی مثل چراغ قوه، ترازو، گوشی پزشکی و اتوسکوپ و غیره هستند که این موارد را بارها در بیمارستان ها و مراکز درمانی دیده اید.
سود اقتصادی واردات تجهیزات پزشکی
این نوع کالاها از جمله کالاهای وارداتی هستند، که سود قابل توجهی برای شرکت های وارد کننده این تجهیزات دارد. بزرگترین مزیت این نوع تجهیزات سود آن ها است که باعث شده بسیاری از شرکت های بازرگانی به واردات انواع تجهیزات پزشکی روی بیاورند. البته کسانی که قصد واردات این نوع تجهیزات را دارند، قطعا سرمایه ای زیادی هم از خود دارند. بیشتر این افرادی که این کالاها را وارد می کنند در حوزه های پزشکی، دندان پزشکی، چشم پزشکی و غیره فعالیت می کنند. همچنین به دلیل اینکه ارز دولتی به این نوع کالاها تخصیص داده می شود، تعرفه پایینی داشته و انگیزه زیادی را به وارد کنندگان تجهیزات پزشکی می دهد. همچنین از دیگر مواردی که این افراد به واردات روی آورده اند، تولید نشدن بسیاری از تجهیزات پزشکی در داخل کشور است. شایان ذکر است که اکثر تجهیزات پزشکی از کشورهای ترکیه و فرانسه وارد کشور می گردد. برای تمام افرادی که در زمینه تجارت فعالیت دارند و به دنبال صادرات کالا هستند، مطالعه قوانین صادرات بسیار توصیه میشود.
ثبت کردن شرکت تجهیزات پزشکی
لوازم و تجهیزات پزشکی تاثیر بسیار مهمی در سلامتی و بهداشت جامعه ایفا می کنند. این تجهیزات توسط اشخاصی که حقیقی و حقوقی هستند، به بیمارستان ها و مطب ها ارائه می شود. برای تاسیس کردن یک شرکت تجهیزات پزشکی باید از مراجع مرتبط و مسئولان مربوطه مجوزهای لازم را اخذ کنید. کالاها یا تجهیزات پزشکی بر اساس سطح یک و سطح دو تقسیم بندی شده اند. شرکت هایی که دارای کالای سطح دو هستند، باید یک مسئول فنی را برای شرکت خود تعیین کنند. شرکت هایی که کالای سطح یک دارند، قبل از درخواست ثبت شرکت باید مسئول فنی که شرایط احراز بر طبق اداره کل تجهیزات پزشکی را دارد، معرفی کند. برای ثبت درخواست یک شرکت تجهیزات پزشکی باید به سایت اداره کل تجهیزات پزشکی مراجعه کنید. باید به قسمتی تحت عنوان سامانه های تجهیزات پزشکی رفته و بعد گزینه عضویت و ثبت نام شرکت ها را بزنید.
واردات تجهیزات پزشکی به ایران
تجهیزات پزشکی خود به چند دسته تقسیم بندی می شوند. این تقسیم بندی شامل مواردی مثل وسایل عمومی، معاینه، زنان و زایمان، تجهیزات تشخیصی، تجهیزات درمانی، تجهیزات آزمایشگاهی و غیره است. همچنین تجهیزات دندان پزشکی و همینطور اتاق عمل از جمله کالاهایی است که تحت عنوان تجهیزات پزشکی وارد می شوند. بعد از اینکه تجهیزات پزشکی خود را تعیین کردید، باید کارهای واردات آن ها را انجام دهید. شرکت هایی که در این زمینه فعالیت و کار می کنند، باید از اداره کل تجهیزات پزشکی مجوز دریافت کنند. همچنین اطلاعات خود و کالای مورد نظر خود را در سامانه “اداره کل تجهیزات پزشکی” که مخصوص واردات و ترخیص نمودن تجهیزات پزشکی است وارد کنند. واحد های صنفی مرتبط و کسانی که پروانه کسب و کار بازرگانی دارند، باید قوانین کشور را در زمینه واردات کالا رعایت کنند. همچنین هزینه هایی مربوط به باربری کالا، انبار داری تجهیزات، هزینه تعرفه آزمایشگاه ها هنگام ترخیص کردن تجهیزات پزشکی دریافت می گردد.
واردات تجهیزات پزشکی از ترکیه
ترکیه همسایه ایران بوده و مراودات بازرگانی بسیاری را با کشور ایران انجام می دهد. گمرکی مرزی به اسم بازرگان در شمال غربی کشور ایران قرار دارد که بسیاری از واردات تجهیزات پزشکی از این مرز زمینی انجام می گردد. شرکت هایی که در زمینه واردات کالا یا تجهیزات پزشکی در حال فعالیت هستند، بیشتر از کشور ترکیه وارد می کنند. این شرکت قبل از اینکه اقدامم به واردات تجهیزات پزشکی کنند باید از سازمان های مربوطه مجوزهای لازم را اخذ کنند. با گرفتن مجورهای لازم این شرکت ها بدون هیچ محدودیتی تجهیزات پزشکی را از ترکیه وارد ایران می کنند. همچنین این شرکت ها که قصد واردات کالا رادارند، باید در مورد این تجهیزات پزشکی کلیه اطلاعات را به خوبی دریافت کنند. واردات دارو نسبت به بقیه کالاها یا تجهیزات پزشکی حساسیت بیشتری دارد. بسیاری از شرکت ها در ترکیه دارای نمایندگی یا شعبه بوده که کلیه کارهای وارداتی را انجام می دهند.