تهران، میدان منیریه، خیابان ولیعصر، نرسیده به سه راه جمهوری، کوچه حسین سخنور، پلاک ۴، طبقه ۵ ، واحد۱۸

ثبت سفارش کالا

افرادی زیادی هستند که علاقمند به واردات کالا از خارج از کشور هستند. برای ورود کالا به ایران لازم است که در سیستم وزارت بازرگانی ثبت نام کنید تا مجوز واردات کالا به شما داده شود. برای قدم اول در واردات کالا  دریافت پیش فاکتور از فروشنده و ثبت سفارش در این سیستم است. مجوز واردات کالا فرمی است که از طرف سازمان توسعه تجارت ایران صادر می شود. بوسیله این مجوز شما می توانید کالای خود را از گمرک وارد کنید. در ادامه این مقاله قصد داریم به نحوه ثبت سفارش کالا در این سیستم، شرایط و مدارک لازم برای ثبت سفارش و ثبت سفارش تجیزات پزشکی بپردازیم.

ثبت سفارش کالا

مبانی امور گمرکی چیست؟

برای انجام کاراهای واردات کالا ابتدا لازم است که واردکننده اطلاعات خود را در سیستم ثبت سفارش آنلاین شروع کند. برای ثبت سفارش شما باید به وضوح تمامی اطلاعات محصوا را به طور کامل وارد کنید و محصول شما باید دارای تعرفه کالا یا کدینگ هماهنگ گمرکی برخوردار باشد. حق العمل کاران گمرکی می توانند در زمینه گرفتن تعرفه کالا به شما مشورت دهند. انتخاب نادرست تعرفه و طبقه بندی نامناسب ممکن است باعث شود که عوارض گمرکی نادرستی پرداخت کنید و در نهایت منجر به جریمه شدن شوید. برای هر کالایی که وارد می کنید شماره تعرفه 10 رقمی لازم است. تعرفه کالا به همراه تعیین کشور مبدا برای تعیین هزینه عوارض و حق ورودی کالا لازم است.

ثبت سفارش تجهیزات پزشکی

یکی از کالاهای وارداتی است که بیشتر واردات آن نیز از کشور های فرانسه، ایتالیا، کره جنوبی و ترکیه وارد می شود. ثبت سفارش تجهیزات پزشکی نیز مراحلی مشابه دیگر کالاها دارد با این تفاوت که شرکت های وارد کننده تجهیزات پزشکی لازم است  قبل از واردات کالا از اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی مجوزی دریافت کند. همچنین باید اطلاعات مورد نیاز را در سامانه ورود کالا و ترخیص اداره کل تجهیزات پزشکی وراد کرده و مدارک لازم را نیز در این سامانه ثبت کنند. برای تمام افرادی که در زمینه تجارت فعالیت دارند و به دنبال صادرات کالا هستند، مطالعه قوانین صادرات بسیار توصیه می‌شود.

لازم است بدانید که تنها شرکت های ثبت شده در اداره کل تجهیزات پزشکی می توانند تقاضای واردات تجهیزات پزشکی داشته باشند. چنانچه این اداره با درخواست این شرکت موافقت کند شرکت می تواند با توجه به قوانین واردات اقدام به واردات این تجهیزات کند. همچنین لازم به ذکر است که ترخیص تجهیزات پزشکی از تمام گمرک های کشور امکانپذیر نیست و فقط برخی از گمرک ها اجازه ورود این کالا را دارند. از جمله این گمرک ها می توان به گمرک ، فرودگاه امام خمینی تهران، شهید رجایی بندر عباس،خرمشهر، بندرامام خمینی ، آبادان، ارومیه و سهلان اشاره کرد.

ترخیص کالای پزشکی

هزینه ترخیص کالای پزشکی

هزینه ترخیص کالاهای پزشکی شامل هزینه های انبارداری، باربری، تخلیه، تعرفه آزمایشگاه، بارگیریو غیره است که در زمان ترخیص کالا از صاحب کالا دریافت می شود.  هزینه های گمرکی هر کدام به صورت مجزا از حقوق ورودی دریافت می شود. جهت ترخیص کالا مقدار 5 درصد که به همراه سود بازرگانی است و سازمان گمرک ایران مسئولیت وصولش را به عهده گرفته اند جهت واردات قطعی کالا از وارد کننده وصول می گردد.

 برای واردات کالاهای تجاری چه اقداماتی لازم است؟

برای واردات کالا شما بایداقداماتی را انجام دهید. در قدم اول وارد کننده ملزم است که اطلاعات دقیق محصول، کشور مبدا، تولید کننده خارجی، شرکت کشتیرانی خارجی، گیرنده، مقدار و ارزش کالای وارداتی را در سامانه ثبت سفارش آنلاین وارد کنید. برای انجام واردات باید مراحل زیر را نجام دهید.

  • انجام آمادگی های لازم جهت واردات کالا
  • دریافت کارت بازرگانی یا همان شماره بازرگانی
  • بررسی کالایی که قرار است وارد کنید. برای واردات کالا باید اطلاعاتی راجع به ترکیبات کالا و نمونه کالا را بدانید تا بتوانید تعرفه کالایتان را درست تعیین کنید.
  • حتما تعیین کنید که برای ترخیص کالا می خواهید خودتان اقدام کنید و یا می خواهید از ترخیص کار رسمی گمرک استفاده کنید.
  • کشور مبدا را که کالای شما در آنجا اسمبل می شود را تعیین کنید. کضشورز مبدا همان کشوری است که محصول نهایی را به ارمغان می آورد و کشوری که کالا از آن حمل می شود مد نظر نیست.
  • اطمینان حاصل کنید که کالایی که قصد وارد کردن آن را دارید جزو کالاهای ممنوعه نیست.
  • به این نکته دقت کنید که کالای شما نیاز به مجوز از طرف سازمان دولتی  دارد یا خیر مانند واردات تجهیزات پزشکی

مراحل ثبت سفارش واردات کالا

همانطور که گفته شد برای واردات کالا لازم است که در سامانه وزارت بازرگانی سفارشتان را ثبن کنید. برای این کار لازم است که مراحل زیر را انجام دهید.

  • تعیین دقیق تعرفه کالا
  • اخذ پیش فاکتور از فروشنده
  • مراجعه به معاونت بازرگانی خارجی و تکمیل فرم ثبت سفارش
  • دریافت مجوز ورود کالا  از سازمان های دولیت مربوطه
  • دریافت بیمه نامه بار از شرکت بیمه
  • ثبت سفارش در بانک واسطه معامله  جهت ثبت سفارش کالا. بعد از تکمیل فرم درخواست ثبت سفارش برای گشایش اعتبار به انضمام فرم بانکی و پیش فاکتور یا پروفرما، بیمه نامه و مجوز اقدام به پرداخت حق سفارش کنید.

 جهت ثبت سفارش کالا چه مدارکی لازم است؟

برای ثبت سفارش کالا و واردات کالا باید مدارکی را آماده داشته باشیم تا در هنگام ثبت سفارش این مدارک را به وزارت بازرگانی خارجی ارائه دهیم. مدارک زیر به شرح زیر است:

  • کارت بازرگانی معتبر
  • کارت عضویت وزارت بازرگانی(ثبت نام)
  • اخذ مجوز های قانونی لازم بر اساس تعرفه مربوطه در کتاب مقررات صادرات و واردات و دستور العمل های ابلاغ شده  مانند اخذ مجوز از سازمان های دولتی مربوطه (مجوز وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، انرژی اتمی و غیره.
  • کاتالوگ و بروشور وبرای برخی کالاها جهت آنالیز
  • اصل پروفرما یا پیش فاکتور به همراه کپی آن
  • ارائه ترجمه رسمی برای پروفرماهای که به زبان غیر از انگلیسی و یا فارسی است.
  • ارائه کاتالوگ جهت ماشین الات و بعضی از کالاهای مصرفی و شیمیایی که مشخصات کالا در پروفرما گویا نباشد.

موارد مهم در پیش فاکتور یا پروفرما

در پیش فاکتور یا پروفرما باید حتما موارد زیر ذکر شود:

  • نام و مشخصات کامل تماس خریدار
  • نام و مشخصات کامل فروشنده
  • مشخصات کامل محصول
  • قیمت واحد کالا و فوب (FOB)   یا مبلغ کرایه حمل کالا
  • حجم و مقدار کالا و نوع بسته بندی آن
  • نام کشور فروشنده و کشور تولید کننده کالا
  • نام کشور و شهر مبدا حمل ، محل دقیق بارگیری و وسیله و مدت زمان لازم برای حمل کالا
  • نام ارز مورد معامله و نحوه پرداخت وجه کالا
  • نام گمرک مد نظر و مرز ورودی
  • شماره و تاریخ صدور پیش فاکتور آن به همراه تاریخ انقضا
  • درج شماره یکی از استانداردهای مورد قبول 
  • درج شماره استاندارد یکی از استاندارد های مورد قبول استاندارد های ایران و اعلام انطباق کالا با استاندارد های نام برده و در مواردی که کالا مشمول فهرست استاندارد های وارداتی شود.

هزینه ثبت سفارش

حق ثبت سفارش مبلغی است که فرد جهت ثبت سفارش واردات کالا باید پرداخت کند. مقدار این مبلغ هر ساله با توجه به بودجه تعیین می شود و به برخی از کالاهای وارداتی که از داخل سیستم و یا از خارج از سیستم سفارش داده شده اند تعلق می گیرد. هدف اصلی از ثبت سفارش کالا در سیستم در واقع ثبت و نظارت بر آمار و کنترل ضوابط فنی وارادت توسط دولت است. برای اطلاع از اخبار گمرکی و تعرفه های گمرکی کلیک کنید.

ثبت سفارش در کشور های دیگر

در کشور های دیگر نیز سامانه ای وجود دارد که در آن برای واردات کالا سفارش ثبت کنند. سامانه اظهارنامه خودکار یا AMS در ایالات متحده،  سامانه کنترل واردات در اروپا  نیز سامانه هایی مشابه برای ثبت سفارش در این کشور ها هستند.  سامانه ثبت سفارش کالا در ایران نیز مانند همین سامانه ها در این کشور ها عمل می کند.

خروج کالا از گمرک

مجوز ثبت سفارش الزاما به معنی این نیست که اجازه ترخیص کالای شما از گمرک صادر شده است و شما برای ترخیص کالای خود از گمرک مورد نظر نیاز به گواهی از سازمان های مختلف مانند، بهداشت، گواهی دامپزشکی و استاندارد دارند و کالا بعد از ورود به گمرک نمونه برداری می شود.

ترخیص کالا

انواع ثبت سفارش

در ایران ثبت سفارش ها انواع متنوعی دارد که بر اساس شاخص های مختلفی تقسیم بندی می شوند.

  • انواع ثبت سفارش بر اساس متقاضی

افتتاح ، جایگزین،اصلاحیه، فتتاح از محل تنخواه، کانتینر، حمل

  • انواع ثبت سفارش بر اساس روش پرداخت

ثبت سفارش بر اساس پرداخت یا به صورت ارز بانکی است که می تواند نقدی sight، مدت دار usance، برات وصولیdraft ، حواله بانکی telegraphic transfer باشد و یا ثبت سفارش به صورت غیر بانکی است. ثبت سفارش غیربانکی یعنی بدون انتقال ارز، واردات در مقابل صادرات، ارز متقاضی منشا خارجی

سفارش ها در ایران بر چه اساسی ثبت می شوند؟

اعتبار اسنادی دیداری

 این اعتبار از طرف بانک بعد از بررسی تمام شرایط و مدارک و در صورت رعایت تمامی شرایط بلافاصله پرداخت می گردد.

اعتبار اسنادی مدت دار

این اعتبار بالافاصله بعد از بررسی اسناد و مدارک قابل پرداخت نیست و وجه آن بعد از طی مدت زمان معینی پرداخت می گردد.

اعتبار اسنادی یوزانس

یوزانس به معنی مهلتی است که طبق عرف بین دو کشور برای برات ارزی تعیین می شود. معامله و تجارت بین الملل نوعی معامله تضمین شده است و به همین دلیل یوزانس نوعی اسناد مدت دار به حساب می آید که بلافاصله پس ارائه اسناد و مدارک به بانک پرداخت نمی شود. البته در اعتبار اسنادی مدت دار سند قابل معامله مثل برات صادر نمی شود و اعتباری اسنادی مدت دار قابل معامله نیستند در حالی که در یوزانس برات که قابل معامله است صادر می شود.

ثبت سفارش واردات در قبال صادرات

در این نوع سفارش واردات در قبال ارائه پروانه صادراتی معتبر انجام می شود. پروانه صادراتی باید دارای مهر گمرک خروجی باشد. اعتبار مورد قبول گمرک از زمان صدور پروانه صادراتی  با کورتاژ وارداتی یکسان است.

ثبت سفارش بدون انتقال ارز

ثبت سفارش بدون انتقال ارز به دور روش انجام می گیرد. روش اول به ازای 18 قلم کالای اعلام شده از سوی وزارت مانند پوشاک ، پارچه، سیگار، قطعات کامپیوتر، قطعات خودرو و غیره قابل انجام است و روش دوم برای واردات قطعات جدا از هم مورد نیاز واحد های تولیدی وزارت صنایع که دارای پروانه بهره برداری هستند.

جمع بندی

برای واردات کالا لازم است که افراد در سامانه وزارت بازرگانی ثبت سفارش کنند . ثبت سفارش کالا بستگی به نوع کالای وارداتی نیز دارد. برای واردات برخی کالاها لازم است که قبل از ثبت سفارش مجوزی از سازمان دولتی مربوطه دریافت کنید. برای ثبت سفارش تجهیزات پزشکی نیز باید از اداره تجهیزات پزشکی مجوز واردات کالا را دریافت کنید . فقط شرکت هایی که در این اداره ثبت شده اند می توانند اقدام به واردات تجهیزات پزشکی کنند. ثبت سفارش کالا به صورت های مختلفی و با اعتبار های مختلفی قابل انجام است. افرادی که قصد واردات کالا دارند ابتدا لازم است تمامی شرایط و ضوابطی که باید در واردات آن کالا رعایت کرد را بررسی کنید. سامانه هایی مانند سامانه ثبت سفارش کالا در کشور های دیگر نیز وجود دارد. این سامانه ها جهت  ثبت و نظارت بر آمار واردات و کالاهای وارداتی در حال فعالیت هستند.

Scroll to top