تهران، میدان منیریه، خیابان ولیعصر، نرسیده به سه راه جمهوری، کوچه حسین سخنور، پلاک ۴، طبقه ۵ ، واحد۱۸

ترخیص گمرکی و ترخیص سریع کالا

به کلیه امور تشریفاتی که در گمرک های کشور ایران، برای وارد یا صادر کردن کالا یا تجهیزات صورت می گیرد، ترخیص کالا می گویند. ترخیص کردن کالا، توسط مالک کالا یا توسط نماینده قانونی وی انجام می شود. روند ترخیص کالا مواردی از قبیل آماده کردن و جمع آوری اسناد و حساب کردن هزینه ها مانند مالیات است. این اسنادی که شما زحمت تهیه آن را تقبل می کنید، فیزیکی یا به صورت فایل الکترونیکی هستند. به صورت کلی اگر بخواهیم ترخیص کالا را توضیح دهیم، به آزاد سازی لوازم یا یک کالا به منظور قوانین واردات یا صادرات گفته می شود.

ترخیص کالا ‌ به فرآیندی گفته می شود که  که در طول  آن کالا برای ورود به کشوری و یا خروج از آن، وارد پروسه  گمرک  شده  و از آن عبور می کند. ‌ بعبارت دیگر ترخیص کالا به  آماده سازی و ارائه مدارک مورد نیاز  در جهت تسهیل ‌ واردات و صادرات  ‌ به نمایندگی از طرف صاحب کالا  صورت گرفته و شامل  انجام امور گمرکی از قبیل  پرداخت هزینه ها و تحویل گرفتن محموله کالا از گمرک و ترخیص کردن آن به همراه  مدارک  می باشد.

ترخیص کالا

تعرفه گمرکی ترخیص کالا

ترخیص گمرکی مهمترین فرآیند در زمینه واردات کالا است و این فرآیند بسته به قوانین و مقررات کشورها شامل سلسله مراتب متفاوتی است. با توجه به این فرآیند مهم، همیشه لازم است که از رویه های ترخیص کالا از گمرک و قوانین و مقررات آن آگاهی کافی داشته باشید.اطلاع از کلیه قوانین و مقررات جابجایی کالاهای وارداتی یا به عبارتی آگاهی از نحوه انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک می تواند برای هر تاجری مهم و مفید باشد. اما با توجه به مشغله زیاد افراد، بهتر است برای انجام تمامی مراحل ترخیص کالا از گمرک، این کار را به شرکت های فعال در این زمینه بسپارید و همواره برای کارهای مربوط به ترخیص کالای خود از این گونه شرکت ها راهنمایی بگیرید.

فرم ها و مدارک گمرکی

فرم ها و مدارک گمرکی عبارتند از :
پیش فاکتور
(معمولاً اولین سند واردات کالا / دریافتی از فروشنده خارجی / مورد استفاده برای اخذ مجوز واردات از یک سازمان تجاری است)
فاکتور، لیست خرید یا فاکتور فروش
(صدور توسط فروشنده / صادر شده توسط صادر کننده)
لیست بسته بندی
(صادر شده توسط فروشنده یا شرکت حمل و نقل / یکی از اسناد گمرکی می باشد)

ترخیصیه
(صدور توسط شرکت حمل و نقل در گمرک)
رسید انبار
(باید از شرکت حمل و نقل تهیه شود)
بارنامه
(باید از شرکت حمل و نقل تهیه شود)
بیانیه
(صدور توسط شرکت های حمل و نقل در گمرک)
گواهی مبدا
(صادر شده از اتاق بازرگانی)
وکالت برای ثبت سفارش
(صدور توسط سازمان بازرگانی / مجوز واردات کالا / در نظر گرفته شده برای واردات)
مجوز کار (مجوز کار)
وکالت نامه

انواع مسیر های گمرکی

تعیین مسیر گمرکی یکی از مراحل اجباری ترخیص کالا از گمرک است. بدین ترتیب پس از اظهار کالای صادراتی یا وارداتی خود به گمرک و پس از یک اظهارنامه مختصر، در سامانه EPL درخواست وقت ملاقات می کنید، کارشناسان گمرک آن را بررسی می کنند و مشخص می کنند که آیا شرایط موجود برای کالای شما را دارد یا خیر انواع مسیر های گمرکی عبارتند از سبز، زرد یا قرمز.

مسیر سبز گمرکی

قرار دادن کالا در مسیر سبز به این معنی است که در صورت ارائه مدارک، مدارک و مجوزهای اجباری و همچنین صحت اطلاعات مندرج در اظهارنامه و قبوض پرداختی، کالای شما نیازی به بازدید یا اخذ مجوز خاصی ندارد و شماره ارزیابی از سامانه دریافت می شود. بدین ترتیب فرآیند ترخیص کالای شما در مدت یک یا دو روز کاری بسیار سریع از گمرک ترخیص می شود.

مسیر زرد گمرک

مسیر زرد به آسانی مسیر سبز نیست و کمی زمان می برد. بنابراین، محصول شما باید برای تایید نهایی تست شود و استاندارد آن باید تایید شود. این فرآیند به معنای ارزیابی فیزیکی محصول و بازدید مجدد آن نیست، فقط کاغذهای آن از نظر ارزش و کمیت در درب خروج بررسی می شود. اگر مشکلی وجود نداشته باشد، او را به صندوق و سپس به درب خروج هدایت می کنند.

خط قرمز گمرک

این نوع کالا احتمالا نیاز به آزمایشگاه و استاندارد دارد – مدارک ارائه شده مخدوش است – ارزش گمرکی برآورد شده با ارزش اظهار شده مطابقت ندارد. کارت ویزیت تازه دریافت و وارد شده است. تمام محموله هایی که در مسیر قرمز قرار می گیرند باید از نظر فیزیکی برای ترخیص بررسی شوند.

تشریفات گمرکی

پیش از این گفته شده بود که ترخیص کالا از گمرک مراحل ترخیص کالاهای وارداتی و صادراتی مطابق با قانون امور گمرکی و آیین نامه (تنظیم اظهارنامه گمرکی و ارائه به گمرک) است. این تشریفات معمولا برای کالاهای وارداتی و صادراتی کمی متفاوت است. تشریفات گمرکی عبارتند از:

ترخیص کالاهای وارداتی از گمرک

انتشار برای مصرف: ترخیص گمرک در بدو ورود، پرداخت عوارض و مالیات

تهیه بیانیه مبادله (DEB)

انبار گمرکی: قرار دادن کالا در انبار گمرکی، پیش بینی عوارض و مالیات، امکان تقسیم به قطعات برای ترخیص جزئی در هنگام خروج از انبار.
ترانزیت تحت کنترل گمرکی: انتقال کالای شما تحت کنترل گمرکی
پذیرش موقت: واردات کالای شما، بدون عوارض و مالیات، به قلمرو سوم برای پردازش و تعمیر، تا زمانی که دوباره صادر شود.
فرآوری داخلی: واردات مواد اولیه بدون عوارض، مالیات بر فرآوری و صادرات مجدد محصول نهایی به کشور ثالث (نگهداری و تایید موجودی)
استفاده نهایی: ترخیص گمرکی بدون عوارض گمرکی برای پردازش (سهمیه / مجوز برای استفاده نهایی / حسابداری مواد)

اجرای روش ترخیص داخلی گمرکی

رویه های گمرکی برای صادرات کالا :
تهیه و ارسال اظهارنامه
ترخیص کالا از گمرک : صادرات نهایی
صادرات موقت : کالاهای خود را قبل از واردات مجدد به کشور ثالث صادر کنید
فرآوری خارجی : صادرات مواد خام به کشور ثالث برای فرآوری، قبل از واردات مجدد محصول نهایی با مالیاتی متفاوت از واردات (ثبت و تطبیق موجودی ها)

اجرای روش ترخیص داخلی گمرکی

راه های ترخیص گمرکی به این صورت است که ابتدا اظهارنامه کالا در سامانه گمرک ثبت می شود و سپس بقیه مراحل مانند کنترل کالا، اخذ مجوزهای لازم از سازمان های مربوطه و نظر کارشناسی باید طی شود. هزینه ترخیص کالا از گمرک شامل اقلامی مانند حقوق ورودی، سود بازرگانی، باربری، انبارداری، تخلیه، هزینه کارشناسی و آزمایشگاهی می باشد.

مراحل ترخیص کالا

به محض اینکه یک کالایی به گمرک وارد می شود، مراحل ترخیص کالا صورت می پذیرد. در ابتدا باید از طریق سامانه EPL که سامانه ای گمرکی است، یک اظهار نامه واردات قطعی کالا را تکمیل کنید. این اظهار نامه شامل قسمت هایی از قبیل گواهی مبدا، بیمه نامه گمرکی، کاتالوگ و غیره است. بعد از آن توسط “سیستم الکترونیکی گمرک” اگر همه مدارک درست است، یک شماره عطف و سریال برای شما ارسال می کند. سپس باید کوتاژ یا شماره ثبت را دریافت کنید که به شماره ای که به اظهارنامه مالیاتی داده شده، گفته می شود. مراحل بعدی سنجیدن و کنترل کردن کالا، گرفتن مجوز های لازم، بررسی منطبق بودن کالا با اسناد است. مراحل آخر فرآیند ترخیص یک کالا مواردی از قبیل صادر کردن سند ترخیص، انبار داری و اجازه برای بارگیری کالا است. در آخر سر هم کالای مورد نظر شما از گمرک خارج می شود.

اهمیت ترخیص کالا از گمرک‌

ترخیص کالا از گمرک اصلی ترین و مهترین  پروسه  در زمینه واردات کالا محسوب می شود . این فرآیند با توجه به قوانین و مقررات کشورها‌  سلسله مراتب مختلفی  را طی  می کند. در زمینه  انجام این پروسه مهم ‌ضروری  است که با مراحل ترخیص کالا از گمرک آگاهی داشته  و ‌ قوانین و مقررات آن را بدانید. اهمیت ترخیص کالا از گمرگ تا آن حدی مهم است که ‌‌ عدم شناخت کافی از مراحل انجام ترخیص کالا از گمرک، ترخیص کالای شما قاچاق محسوب  شده و در نتیجه ضررهای ‌ مالی و اعتباری فراوانی  برایتان تحمیل خواهد شد.

تکمیل اسناد و مدارک مورد نیاز ترخیص کالا

برای خروج ‌ کالا  از گمرگ بایستی به تکمیل اسناد و مدارک مورد نیاز برای ترخیص ‌ اقدام نمود تا این اسناد ‌ علاوه بر معرفی تجارت فرد ، ‌ قانونی بودن نقل و انتقالاتتان، اظهارات و درخواست قانونی  او  را پیرامون  حمل و نقل های بین المللی به گمرک نشان دهند.  ‌

اسناد و مدارکی همچون تصویر کارت بازرگانی، بارنامه، پروفرما یا پیش فاکتور،  اظهارنامه واردات، ‌ قبض انبار، ‌ ترخیصیه، گواهی مبدا، فاکتور یا سیاهه خرید، لیست عدل بندی، اعلامیه تامین ارز با نامه برات، ‌ مجوز ثبت سفارش،  بیمه نامه، پروانه بهره برداری شرکت های تولیدی، مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا، وکالتنامه رسمی و پروانه صادراتی از جمله اسناد و مدارکی هستند که بایستی تکمیل گردند. ‌

اهمیت بازرسی کالا در فرآیند ترخیص شدن کالا

به دلیل این که  ‌ بازرسی کالاها یک فرآیند مهم  محسوب می شود و باعث اطمینان ‌ فرد خریدار نسب به تایید کیفیت و کمیت کالاهای ارسال شده می گردد ‌ نبایستی به اهمیت بازرسی کالا در فرآیند ترخیص شدن کالا

‌ بی توجه نمود و شما به عنوان  وارد کننده کالا  می بایستی ‌ قبل از خرید و وارد کردن کالای مورد نظر از شرکت های بازرگانی معتبر برای بازرسی کالای خود همکاری بخواهید  تا کارشناسان آن ها ‌ کالاهای ارسالی شما را به لحاظ  کمیت، کیفیت و استاندارد مورد بررسی قرار دهند.

روند ترخیص انواع کالاها از گمرک

در همه  کشورها  واردات کالا یک فعالیت مهم و ظریف اقتصادی محسوب می شود  که تاجران و بازرگانان با تجربه  با آن به خوبی شناخت دارند. ‌ اگر وارد کنندگان  با روند  ترخیص  انواع کالاها  از گمرک آشنا  نباشند ‌ احتمال آ که  که کالای وارد شده از سوی  وی قاچاق محسوب شود  وجود دارد لذا ‌ بهتر می باشد  که پیش  از انجام هر کاری از جزئیات واردات کالا و روند  ترخیص آن  و ‌ مدارک مورد نیاز جهت ترخیص آگاهی حاصل شود. به طور کل می‌توان روند ترخیص کالا از گمرکات کشور بصورت ذیل تقسیم بندی می شوند: 

  • دریافت پرفرما و پکینگ لیست‌
  • اخذ مجوز ثبت سفارش بازرگانی
  • اخذ بیمه کالا و هماهنگی جهت بازرسی کالا در مسیر مبداء و مقصد
  • تشکیل پرونده جهت دریافت ارز یا حواله بانکی
  • در تماس با شرکت‌های حمل و نقل بین المللی (دریایی، زمینی و هوایی)
  • تکمیل اسناد و تشکیل پرونده
  • تنظیم پیش نویس دور اظهاری
  • بررسی کالا و تایید آن به واسطه کارشناس فنی گمرک
  • دور اظهاری واردات

هزینه ترخیص کالا از گمرک

انجام دادن‌ روند ترخیص کالا از گمرک نیازمند  پرداخت هزینه‌هایی می باشد که  این هزینه‌ها شامل مجوزهای قانونی، مانند مجوزهای مخابراتی، بهداشت،‌ استاندارد و هزینه‌های خدماتی از جمله ثبت سفارش، کارمزد، تخلیه و بارگیری و انبارداری است. هزینه ترخیص کالا از گمرک ‌ ‌ به صورت جداگانه از حقوق ورودی فرد دریافت می گردد.‌

هزینه ترخیص کالا چگونه محاسبه می گردد؟

‌ ‌ هزینه ترخیص کالا که فرد ‌ برای آزادسازی کالای خود از گمرک بایستی پرداخت کند  شامل موارد ذیل می باشد:

سود بازرگانی:  سود بازرگانی ‌ نوعی دریافتی از گمرک  کشور است  که صرفا از واردات قطعی  کالا ها اخذ می گردد. میزان این سود، توسط دولت معین  می شود .

حقوق ورودی کالا: حقوق ورودی کالا هزینه های می باشد که  برای  انجام خدمات بدون در نظر گرفتن نو یا کهنه بودن کالا، طبق ماخذ مقرر مندرج در کتاب مقررات صادرات و واردات گرفته می شود.

هزینه انبارداری:  هزینه انبارداری مبلغی می باشد  که از زمان ورود کالای وارداتی به انبارهای عمومی گمرک کشور از صاحب کالا دریافت می گردد که بستگی به ‌ وزن، حجم و تعداد روزهایی که کالا  در انبارها می ماند  ‌ دارد.

تعداد مجوزهای اخذ شده  برای واردات ‌: دریافت مجوزهای ضروری که بر اساس نوع کالا تعیین می گردد ‌ ‌ از مهم ترین هزینه های ترخیص کالا هستند که  با توجه نوع کالای واردات یک مرسوله ‌ نیاز به 1 الی 6 مجوز از سازمان های مختلف  است.

هزینه کارت بازرگانی: طبق قوانین گمرک کشور همه  واردکنندگان باید برای واردات دارای کارت بازرگانی باشند، ‌ واردکنندگان  پس از واردات کالای ‌ در پایان هر سال مالی  بایستی  ‌ به پرداخت مالیات بر کارت خود به سازمان مالیاتی کشور اقدام نمایند.

هزینه ثبت سفارش: بر اساس قوانین ‌ کشور کلیه واردکنندگان باید ‌ ثبت سفارش فعال از وزارت صمت  دریافت کنند، هزینه ثبت سفارش درصدی از ارزش کالای وارداتی است.

دستمزد ترخیص کالا: ‌ دستمزد ترخیص مبلغی می باشد که فرد  به شرکت ترخیص کار خود و یا حق العمل کار خود جهت انجام کلیه امور مربوط به ‌ کالای خود می پردازد. این مبلغ بستگی  به ارزش مرسوله، وزن مرسوله، گمرک ورودی و تعداد مجوزهای مورد نیاز برای ترخیص کالا دارد.

ترخیص کالا های چینی از گمرک های ایران

‌ چین یکی از بزرگترین کشور های دنیا در زمینه کالاهای صادراتی به ایران و سایر کشور ها است و این رونق تجاری و بازرگانی  و نیز تحریم های گسترده کشور و نگاه به شرق سیاستمداران کشور باعث واردات گسترده   کالاهای صادراتی از چین به ایران شده است. ‌بهتر است این را بدانیم که فقط ایران  نمی باشد که به خاطر شرایط تحریم و محدودیت های سیاسی اولویت واردات کشور را به چین سپرده ‌بلکه این اجناس به تمام جهان صادر می شوند. ‌ ‌در این بین  از ‌ مسائل مهم   واردات کالا از چین ترخیص کالا وارداتی از گمرک است که این  مهم  نیازمند دانش و تجربه کافی است  بعبارتی بهتر  ‌ از مهم ترین عوامل در زمینه ترخیص کالا وارداتی از چین داشتن اطلاعات کافی از شرایط قانونی انجام این کار و تعرفه های گمرکی است. لازم است  اشاره کنیم  که واردات از چین از طریق گمرک بندرعباس صورت می گیرد.

چه کالاهایی امکان ترخیص از گمرک را دارند؟

در جواب این که چه کالاهایی امکان ترخیص از گمرک را دارند؟ بایستی بگوییم که کالاهای مجاز  می توانند از گمرگ ترخیص گردند یعنی  کالاهایی که مانعی برای واردات آن ها  وجود نداشته  همچنین کالای مشروط یعنی  کالاهایی که باید مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه را با موفقیت اخذ  کنند  تا اجازه ورود آن ها صادر شود. ‌

ترخیص گمرکی

ترخیص تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی طیف وسیعی از دستگاه ها و قطعات را شامل می شود ، که مورد نیاز بیشتر مراکز است. پیچیده بودن تولید از علت های واردات این کالا به کشور می باشد.وجود کوچکترین خطایی در ساخت و کیفیت آن ها موجب بروز زیان های جبران ناپذیری خواهد شد. در واقع نیاز به علم ساخت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی بسیار پیچیده و انحصاری می باشد. به طور کلی کمتر کشورهایی توانایی تولید این نوع کالاها را دارند لذا ترخیص گمرکی و واردات این کالاها به کشور یک امر حیاتی محسوب می شود.لازم به ذکر است که در قسمت هایی از این صنعت در کشورمان تولید کنندگان معدودی که کالاهای با کیفیت تولید می کنند هم وجود دارد.  تجهیزات و ملزومات پزشکی به عنوان  نیازهای ضروری و اصلی کشور محسوب می شود و واردات این اقلام به کشور امری اجتناب ناپذیر است. لذا  تجارت این کالاها و واردات آن تا اندازه ای می تواند برای تاجران و فعالان این بخش سودآور باشد.

در واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی مقررات و قوانین خاصی در نظر گرفته شده است که حتما وارد کنندگان در زمان انتخاب نوع کالا و واردات می بایست به این مقررات اشراف کامل داشته باشند چنانچه که  به آن توجه نشود در زمان  ترخیص تجهیزات با مشکلات زیادی روبه رو خواهند شد.

مراحل ترخیص گمرکی

با توجه به اینکه فرآیند ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک با توجه به یک سری سلسله مراتب از پیش تعیین شده صورت می گیرد و همواره نیاز هست تا با قوانین و مقررات تعیین شده در این زمینه آشنا لازم را داشت می بایست همه مراحل ترخیص کالا را مطابق با مراحل و ضوابط آن به اتمام رساند .لازم به ذکر است در این زمینه توجه به یک سری نکات کلیدی نیز می تواند در انجام هر چه بهتر این فرآیند تاثیرگذار باشد و باعث افزایش سرعت در انجام کار گردد و در غیر این صورت می تواند موجب مشکلاتی در مراحل ترخیص گمرکی شود.لذا این واردکنندگان می بایست مطابق دستورالعمل های اداره تجهیزات پزشکی اقدام  نمایند و مجوز های مربوطه را کسب کنند. حتما باید قوانین و سلسه مراتب آن را در نظر داشته باشند. یکی از ملزومات این قوانین برخورداری از  کد IRC می باشد، که می بایست به وسیله  وارد کننده، قبل از وارد کردن تجهیزات پزشکی به کشور اخذ کنند.به طور کلی مراحل ترخیص کالا از گمرک را می توان به شکل زیر دسته بندی کرد:

  1. برخورداری از پرفرما و پکینگ لیست
  2. دریافت مجوز ثبت سفارش بازرگانی
  3. بیمه کردن کالا هماهنگی برای بازرسی در مسیر مبداء و مقصد
  4. تشکیل پرونده برای تخصیص ارز و حواله بانکی لازم
  5. ارتباط با شرکت حمل و نقل بین المللی
  6. برخورداری از اسناد حمل از شرکت های حمل و نقل بین المللی
  7. تکمیل اسناد و تشکیل پرونده
  8. تنظیم پیش نویس دور اظهاری
  9. بررسی و تایید توسط کارشناس فنی گمرکی و بازرگانی
  10. دور اظهاری واردات

ترخیص کالاهای گمرکی

ترخیص گمرکی کالا به عنوان  یکی از مهم ترین مرحله ها در تجارت برای وارد کردن کالا محسوب می شود که  به منظور ارائه کالاها و اجناس به گمرک و آزادسازی آن ها از طرف وارد کننده یا صادر کننده شمرده می شود چرا که در صورت عدم ترخیص کالا جنبه قانونی خواهد داشت و از حالت قاچاق خارج می گردد.وقتی زمان ترخیص گمرکی کالای  خریدار فرا برسد به راحتی به طور قانونی توزیع آن صورت می گیرد. به طور کلی ترخیص کالا زمانی انجام می شود که همه ی  تسویه های لازم با شرکت حمل و نقل صورت گیرد  و قبض انبار و سایر اسناد مورد نظر را از انبار گمرک دریافت نماید. ضمن اینکه خریدار می بایست مجوزها و مراحل لازم را جهت  ترخیص کالا در گمرک پشت سر بگذارد که از جمله آن می توان به موارد ذیل اشاره داشت.

  1. صدور مجوز بارگیری
  2. تعیین منشاء ارز ( کد رهگیری بانک )
  3. تکمیل مجوزهایی که توسط سیستم و کارشناس تعیین شده است.
  4. مجوزهای استاندارد، بهداشت، تجهیزات پزشکی و غیره
  5. سیستم در مورد بدهکاری خریدار بررسی کرده و در صورت نداشتن بدهی مربوطه به درب خروج انتقال پیدا می کند.

بازرسی در روند ترخیص کالا چگونه انجام می شود؟

این عمل یعنی بازرسی کالا باعث مطمئن شدن صاحب کالا، نسبت به “کیفیت” و “کمیت” آن کالای مورد نظر می شود. شرکت هایی که برای ثبت “قرارداد بازرسی کالا” اقدام می کنند، تمام اطلاعات ضروری را به صورت خیلی دقیق اعلام می کنند که این کار برای ترخیص بدون مشکل و خوب کالا مفید است. در این کار یک قرارداد را تنظیم می کنند و اطلاعات این قرارداد شامل چگونگی پرداخت هزینه های بازرسی و کارمزد آن ها، صحت کالا و غیره است. ناحیه هایی و حدودی که باید بازرسی کالا انجام شود، هم در قرارداد درج می شود. معمولا در محل هایی مثل انبار، محل بسته بندی، گمرک و غیره بازرسی صورت می گیرد.

نکاتی در مورد ترخیص تجهیزات آزمایشگاهی

واردات تجهیزات آزمایشگاهی از چند گمرک ویژه مثل گمرک تهران، گمرک سهلان، گمرک شهید رجایی بندر عباس و غیره انجام می شود. برای واردات تجهیزات آزمایشگاهی در اولین قدم، باید ثبت سفارش بدهید و میزان خطر وسیله مورد نظر را به طور دقیق مشخص کنید. برخی از تجهیزات باید بر اساس نوع آن ارگان و سازمان های آن را مشخص کرده و اقدام به اخذ مجوز کنید. برخی از تجهیزات آزمایشگاهی وارداتی انواع اسپکتروفتومتر، ویسکوزیمتر، پلاریمتر، میکروتوم، التراسونیک، غیره هستند. باید این نکته مهم را بدانید که بیش از صد و چهل کالای تجهیزات پزشکی که کاربرد عمومی آزمایشگاهی دارند، نیازی به دریافت مجوز نداشته و معاف هستند. در دی ماه 1398 واردات تجهیزات آزمایشگاهی دارای فناوری بالا، به مدت دوسال آزاد شد.

آشنایی با مراحل واردات کالا

آشنایی با مراحل واردات کالا، موجب می شود که تاجران و بازرگانان با خیال راحت تری نسبت به واردات کالا اقدام کنند. گرفتن کارت بازرگانی از جمله اولین قدم ها برای واردات کالا یا تجهیزات است. انواع گوناگون کارت بازرگانی مواردی مثل صنعتی، خدمتی، موردی، تجاری و غیره هستند. بعد از آن باید حیطه کار و فعالیت خود را به طور دقیق مشخص کنند. برای مثال خیلی از افراد تمایل دارند با یک کشور خاص کار کنند. برای ما اینکه اشخاص حوزه فعالیت خود را انتخاب کنند، به فعالیت و همینطور تجربه ما بستگی زیادی دارد. یکی از دیگر از موارد واردات کالا، آشنایی با قوانین و ضوابط روز دنیای تجارت است. برای مثال ممکن است واد کردن یک کالا ممنوع اعلام شود که لازمه داشتن اطلاعات دقیق در این زمینه است. بعد از آن با بازرگانان یا مشتریان در کشورهایی که قصد واردات را دارید، وارد مذاکرات می شوید. سپس باید پیش فاکتور را با اطلاعات دقیقی پر کنید، و برطبق همین پیش فاکتور بعدا باید یک سفارش را ثبت کنید. ثبت سفارش، تخصیص ارز، حمل و نقل و بیمه کالا و ترخیص کردن کالا از گمرک مراحل بعدی این فرآیند است.

شرکت ترخیص کالا

شرکت ترخیص کالا به شرکتی می گویند، که دارای شخصیت حقوقی بوده و با اخذ مجوزهای مربوطه به عنوان نماینده صاحب کالا اقدام به ترخیص کالا کند. قبل از تبدیل یک شرکت به شرکت ترخیص کالا، باید کارتی به اسم حق العمل کاری را دریافت کنید. کارت مذکور نشان دهنده صلاحیت و قانونی بودن شرکت بوده و از سوی اداره کل گمرک صادر می شود. اشخاصی که قصد گرفتن کارت حق العمل کاری را دارند، اول باید در آزمون حق العمل کاری شرکت کنند. اما هر شخصی حق شرکت کردن در این آزمون را ندارد و این امتحان یکسری شرایطی دارد. برای مثال اگر سن شما کمتر از بیست و پنج سال است، حق شرکت کردن در این آزمون را ندارید. این فرد حداقل مدرک کاردانی مرتبط با امور گمرکی یا مدرک کارشناسی در یکی از رشته ها دارد، در غیر اینصورت اجازه شرکت در آزمون را ندارد. این شخص دارای سابقه کیفری نبوده و در زمان حال کارمند دولت نیست. در صورت داشتن این شرایط می تواند با شرکت و قبولی در آزمون، کارت حق العمل کاری را دریافت کرده و ثبت شرکت کند.

ترخیص کالا توسط شرکت های متخصص

ترخیص کار گمرک کیست و چه وظایفی دارد؟

ترخیص کار به کسانی گفته می شود که به ازای قرار دادی به صورت کتبی یا شفاهی با صاحب کالا، تشریفات گمرکاتی را در گمرک انجام می دهند. ترخیص کار باید کالای مورد نظر را با زمان کم و سرعت بالا، از گمرک خارج کرده و به مقصد اعلام شده برساند. این کار به عواملی مثل اطلاعات قانونی و علمی بستگی زیادی دارد. یک ترخیص کار قبل از اینکه کالا وارد کشور شود، با گرفتن مجوزهای قانونی در زمان صرفه جویی کند. یکی از این مجوزها، گرفتن مجوز ثبت سفارش کالا است. در قوانین کشور هم به طور واضح گفته شده، که کالا قبل از گرفتن مجوز ثبت سفارش، حق وارد شدن به کشور ندارد. در صورت ناآشنایی با قوانین واردات کالا هزینه اضافی به شما تحمیل می شود. ترخیص کار مثلا با گرفتن مجوز ورود کالا از سازمان انرژی اتمی یا جهاد کشاورزی، برای ورود کم هزینه و با سرعت کالا تاثیر گذار است.

نکاتی درباره ترخیص لوازم آرایشی و بهداشتی

در حال حاضر کالاهایی که جزو لوازم آرایشی و بهداشتی هستند، از دو روش وارد ایران می شوند. روش اول که ما آن را اصلا توصیه نمی کنیم، به صورت قاچاق است. در این روش کالا به صورت کاملا غیر مجاز به کشور وارد شده و استاندارد نیست. در این روش معمولا کالایی که وارد ایران می شود، کیفیت خوب و بالایی ندارد. روش دوم که روش مطمئن تری است، ورود کالای پزشکی از طریق ورودی های رسمی و قانونی کشور بوده و تحت کنترل وزارت بهداشت و بر اساس نظارت موسسه استاندارد صورت می پذیرد. مهمترین کشورهایی که کشور ایران از آن ها محصول وارد می کند کشور هایی مثل ترکیه، فرانسه، چین و غیره هستند. معمولا لوازم آرایشی بهداشتی کشورهای اروپایی نسبت به بقیه کشورهای آسیایی و خاورمیانه بسیار کیفیت بالاتری دارند. انواع لوازم آرایشی بهداشتی مثل کانسیلر صورت و چشم، کرم پودر، برنزه، رژگونه و غیره هستند.

انواع لوازم آرایشی و بهداشتی

معرفی گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)

در کشورمان ایران هم مانند بعضی کشورهای دیگر دنیا مثل ترکیه و امارات و غیره، کالاها از راه های گوناگون زمینی، هوایی و دریایی وارد می شوند. از بین چندین گمرکی که وجود دارد، یکی از مهمترین این گمرک ها که بسیار با اهمیت است، گمرک امام خمینی (ره) است. این گمرک که از مهمترین گمرک های خاورمیانه نیز هست، در اطراف تهران و در انتهای اتوبان تهران-قم واقع شده است. به صورت معمول کالاهایی که از نظر حجمی بزرگ نیستند، از مرز هوایی وارد کشور می شوند. گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) دارای حوزه هایی مثل تجاری و امانات پستی، امور مسافرتی، گمرک تخصصی نفت و غیره است. این گمرک به صورت شبانه روزی و هر روز هفته، انواع واردات قطعی و موقت، پست کالاها و غیره را انجام می دهند.

کالاهای شامل ترخیص کالا از گمرک امام خمینی (ره)

کالاهایی که کم حجم و سبک وزن هستند، به صورت کلی از طریق هوایی وارد کشور می شوند. اما کالاهای سنگین را اگر به صورت هوایی وارد کنید، امکان پذیر است ولی هزینه زیادی را باید بپردازید. به صورت کلی سه نوع کالای مجاز، مشروط و ممنوع برای ترخیص از گمرک وجود دارد. کالای مجاز کالایی است که مشکلی برای ورود به کشور نداشته و به آسانی وارد و ترخیص می شود. کالای مشروط کالایی است که وارد کردن و ترخیص آن مستلزم، رعایت کردن ضوابط و قوانینی است. کالای ممنوع نیز کالایی است که وارد کردن و ترخیص آن اصلا امکان پذیر نیست. جهت سرعت دادن به فرآیند ترخیص کردن کالا، قبل از اینکه کالای خود را بارگیری کنید، کارهای مربوط به گرفتن مجوز واردات را انجام دهید.

فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چند نکته در مورد ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی بندرعباس

شهر بندرعباس یک شهر بندری بوده و هوای آن بسیار گرم است. این شهر مرکز استان هرمزگان در جنوب کشور واقع شده است. گمرک شهید رجایی به دلیل موقعیت استراتژیک خود در اقتصاد ایران نقش به سزایی در پیشرفت اقتصاد ایران دارد. مجتمع بندری شهید رجایی در فاصله بیست و سه کیلومتری در غرب بندر عباس قرار گرفته است. این بندر مهم، منطقه اقتصادی ویژه در سال 1376 شمسی توسط هیئت وزیران وقت جمهوری اسلامی ایران ایجاد گردید. موضوعی که اهمیت بندر شهید رجایی را افزایش می دهد، فاصله نزدیک آن به گمرک شهید باهنر است.

مراحل ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی بندرعباس

انواع کالاهای ترخیصی که از گمرک بندرعباس ترخیص می شوند مثل لوازم اداری، خودرو، ابزارآلات، ماشین آلات و غیره هستند. شرکت های بازرگانی برای راحتی در پیگیری امور وارداتی ، دفاتر یا نمایندگی های خود را به شهر بندرعباس منتقل می کنند. هزینه ترخیص کالا از بندرعباس مواردی مثل انبارداری کردن و نگهداری کردن کالا، است که این موارد در تمامی گمرکات و بندر های ایران وجود دارد. با توجه به آب و هوای شرجی و گرم شهر بندرعباس، اگر به درستی از آن کالاها نگهداری نکنید، ممکن است هزینه های شما بالا برود. این مورد یعنی آب و هوا یکی از فرق های اساسی این گمرک با بعضی گمرکات است. برای ترخیص کردن کالا مراحل آن فرقی با سایر گمرکات ندارد و این موارد تطبیق اسناد دریافت شده، چک کردن محصول با اطلاعات دریافت شده، صدور پروانه ترخیص، تنظیم اظهارنامه مالیاتی و دادن اسناد گواهی بهداشت و بارنامه است. در آخر هم باید محصول را کنترل نهایی کرده و مجوزه ترخیص کالا را نشان بدهید.

گمرک شهید رجایی بندر عباس

مراحل ترخیص خودرو از منطقه آزاد اروند

موقعی که خودرو از کشور مبدا انتقال یافته و در بندر خرمشهر تخلیه شده است، مراحل ترخیص خودرو آغاز می شود. بعد از تخلیه کردن خودرو، قبض انبار توسط منطقه آزاد اروند صادر شده و از اینجا تازه کار وارد کننده شروع می شود. این فرد باید به گمرک منطقه مراجعه کرده و سپس مدارکی مثل گواهی مبدا، انبار نامه، فاکتور خرید و غیره را تحویل داده و فرم درخواست ورود خودرو به منطقه را پر کند. خودرویی که قصد وارد کردن را دارید، دارای شرایطی است. این خودرو اگر مدل آن یک کشور وارد کننده آسیایی است، از شما مبلغی برای عوارض دریافت می شود. در صورتی که مدل خودرو کشوری اروپائی بوده، مبلغ بیشتری از شما برای عوارض دریافت می شود. مدل این خودرو اگر از سال جاری پنج سال پایین تر است، به ازای هرسال مبلغی برای عوارض از شما دریافت می شود. شخص باید معرفی نامه و بیمه نامه را به گمرک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تحویل داده و پس از تشریفاتی اداری خودرو خود را با مجوز دریافت شده، ترخیص کند.

ترخیص خودرو در منطقه آزاد اروند

در این مقاله در مورد ترخیص کالا، ترخیص کالای تجهیزات پزشکی و انواع تجهیزات پزشکی توضیح دادیم. ترخیص کردن در گمرک انجام می شود و موجب آزاد شدن کالا برای واردات یا صادرات است. ترخیص کالا مراحل مختلفی از قبیل تکمیل اظهارنامه در سامانه EPL، سنجیدن و کنترل کردن کالا، گرفتن مجوزهای لازم و غیره است. گمرک های شهید رجایی بندر عباس و گمرک امام خمینی (ره) از مهمترین و ویژه ترین گمرک های کشور هستند. گمرک شهید رجایی که در شهر بندرعباس واقع شده، گمرکی با اهمیت بوده و باعث توسعه اقتصاد ایران می شود. در گمرک شهید رجایی از کالای خود نگهداری مناسبی انجام دهید، در غیر اینصورت موجب خسارات و نیز هزینه های زیادی را از شما می گیرد. قبل از تاسیس شرکت ترخیص کالا، باید آزمون حق العمل را امتحان بدهید. بعد از قبولی به عنوان نماینده صاحب کالا میتوانید انواع کالاها را از گمرک ترخیص کنید.

Scroll to top